Po wielu próbach poddałem się i proszę o pomoc
Polaczek321: Po wielu próbach poddałem się i proszę o pomoc
Określ wzajemne położenie prostej l:y=x i okręgu o: x2+y2+8x−2y+13=0
20 lis 19:45
Bizon: to chyba próbowałeś bez przekonania −)
20 lis 19:47
Polaczek321: Z przekonaniem, lecz nie jestem wstanie tego ogarnąć
20 lis 19:48
Polaczek321: pomoże ktoś?
20 lis 19:50
Bizon:
to rozwiąż układ tych 2 równań
zobacz czy mają dwa ... czy jeden punkty współne ... a może nie mają ...
20 lis 19:56
Polaczek321: Napisałem to tutaj, ponieważ chciałem, żeby ktoś mi to rozwiązał i wtedy wiedziałbym gdzie
popełniłem bląd
20 lis 19:58
Bizon:
... kiedyś w Sopocie ... na mole siedział fajny gostek ... odlotowo grał na gitarze ...
obok kapelusz i tekst na kartonie " nie jestem bezdomny, nie jestem chory, rodzina
mnie nie pogoniła − zbieram na piwo" ... i to było OK

!
Ty też napisz ... ludzie zróbcie to za mnie bo mi się nie chce ... a nie bajeruj raz że nie
masz
"pomysła" a raz ze nie wiesz gdzie masz błąd −
20 lis 20:02
Polaczek321: raz − poddałem się
dwa − ogarnąć
trzy − popełniłem bląd
nie rozumiem Cię człowieku rozwiązuje to tak jak umie, ale mi nie wychodzi. gdyby mi sie nie
chciało to bym olał to zadanie i poszedł dalej, ale pytanie po co?
20 lis 20:05
Polaczek321: i jeżeli nie umiesz/nie chcesz/ napisać jak to ma być to po co się udzielasz?
20 lis 20:06
Bizon:
Napisałem Ci wyżej ... rozwiąż układ równań
x
2+x
2+8x−2x+13=0
2x
2+6x+13=0
Δ<0 ... równanie nie ma rozwiązań ... prosta i okrąg nie mają punktów wspólnych
(nie przecinają się)
20 lis 20:10