matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Squerek:
Rozwiąż równanie 2x+1 = 2−
√
3
x i rozstrzygnij czy rozwiązanie jest liczą wymierną.
20 lis 19:35
ICSP:
2x + 1 = 2 −
√
3
x 2x +
√
3
x = 2 − 1 x(2+
√
3
) = 1
1
x =
2+
√
3
x = 2 −
√
3
reszta polecenia twoja.
20 lis 19:42