matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to zrobić p{2}+p{5} ze wzoru skróconego
cos:
a
2
−2
Jeżeli a=
√
2
+
√
5
to ile wynosi wartość wyrażenia
?
a+
√
2
20 lis 19:26
Eta:
a
2
−2
a−
√
2
(a
2
−2)(a−
√
2
)
*
=
=a−
√
2
=
√
2
+
√
5
−
√
2
=
√
5
a+
√
2
a−
√
2
(a
2
−2)
20 lis 19:33
cos:
dziekuje
20 lis 19:42