matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ rónań
monkami61:
Czy liczby,które są rozwiązaniem równań 4x(1/2+3x)=3(4x
−
4) i 2(y−1/2)−(y
+
4y)=5−y
,
spełniają układ równań: { 2x+4= y−1 {x−2 −−−−−−− = 5 ? {y+1 to jest jeden duży nawias na cały układ równań bardzo proszę o pomoc
20 lis 18:49