matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Honorata:
√
3
wiedząc że liczba sinα + cosα =
oblicz liczbę b = (sinα − cosα)
2
2
20 lis 18:32
M:
2 mar 22:22
M:
2 lip 13:05
:
√
3
b=1−2sinαcosα=1−[(sinα+cosα)
2
−sin
2
α−cos
2
α]=2−(
)
2
2
2 lip 13:46