prawdopodobienstwo
Agnieszka: Proszę o pomoc:

Zad.1. Oblicz P(A\B), jeżeli P(AUB)=
23, P(A)=
49 oraz P(B)=
16
Zad.2 Oblicz P(AUB
'), jeżeliP(A
')=
920, P(B)=
45 oraz P(AnB)=
12
20 lis 18:32
Aga: 1.P(A−B)=P(A)−P(A∩B)
P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(A∪B)
20 lis 18:39
Agnieszka: Tak,stosuję te wzory, ale w zadaniu 1 P(AnB) wyszło mi − 118, a przecież nie moze byc
liczba ujemna,prawda?
20 lis 18:48
Aga: NIE MOŻE BYĆ UJEMNA!
Rzeczywiście tak wychodzi, więc zadanie nie ma rozwiązania.
A może źle przepisałaś dane?
20 lis 19:16
Agnieszka: Niby dobrze przepisane. Aga, a to drugie zadanie?
20 lis 19:23