matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Napisz równania prostych stycznych do okręgu o i prostopadłych do prostej k
tomekww:
Napisz równania prostych stycznych do okręgu o i prostopadłych do prostej k o: (x−5)2+y2=9 k: y=−x powinno wyjść y=x−5+ 3√2 lub y=x−5−3√2
20 lis 18:24