matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną funkcji
Mat:
1
Oblicz pochodną: muszę obliczyć z wzoru (arc sinx)' =
czy jest jakiś inny
√
1− x
2
wzór?
x
y= arcsin
√
1 + x
2
20 lis 17:54
Basia:
wzór podajesz dobry i z niego musisz skorzystać
1
x
y' =
*(
)'
√
1−
x
2
1+x
2
√
1+x
2
teraz musisz przekształcać pierwsze i liczyć pochodną drugiego czyli ilorazu
20 lis 18:00