matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
kaczka:
2
√
5
kat α jest ostry i sin α =
. Oblicz 2
5
−
t
g
α
5
sin
2
+ cos
2
= 1 sin/cos = tg
√
5
tg =
2
32
2
5
−
t
g
α
=
=
2
t
g
Tutaj się gubię.
20 lis 17:39
Jack:
2
√
5
√
5
2
sinα=
i cosα=
⇒ tgα=
5
5
5
20 lis 17:48