wyznacz
Gosia: wyznacz NWD i NWW
2 do potegi 3 * 5 do potegi 4 * 3 do potegi 2 , 2 do potegi 5 * 5 do potegi 3 * 3 do
potęgi4
20 lis 16:30
Jolka: NWD=23*32*53
NWW=25*34*54
20 lis 16:36
Gosia: czyli jaki to bedzie wynik
NWD=
NWW=
20 lis 16:45
Jolka: Jeżeli musisz mieć wynik w postaci liczbowej to sobie pomnóż
20 lis 16:51
Gosia: ktos moze to do konca obliczyc
20 lis 16:57
Gosia: to mi wyszlo tak
nwd= 10 do potegi 6
nww = 10 do potegi 12 dobrze?
20 lis 16:59
zzz: NWD=9000
NWW=1620000
20 lis 17:15
Gosia: sprawdzilam w ksiazce wynik mam dobry tylko niem umiem dzialania wykonac
20 lis 17:58
zzz: Jeżeli wynik jest 106 i 1012 to napisz jeszczew raz zadanie , używając znaczków z edytora
20 lis 18:04