matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykresz wart bezw
PulpFiction:
Narysuj wykres f(x) = sinx * |sinx| + cosx * |cosx| dla x <0,2pi>
20 lis 14:45
Aga:
Trzeba rozpatrywać 4 przedziały
π
1, x∊<0,
>
2
f(x)=sin
2
x+cos
2
x=1 2
0
π
x∊(
,π>
2
IsinxI=sinx IcosxI=−cosx f(x)=sin
2
x−cos
2
x=−cos2x. i td.
20 lis 14:53