?
Nowy: Nie wiem jak to wyliczyć, proszę o obliczenia:
| | 1 | | 1 | |
Wiadomo, że x≠0 i x2+ |
| =7. Wartość (x− |
| )2 równa się? (niby =5) |
| | x2 | | x | |
20 lis 14:25
ICSP: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
x2 + |
| = 7 ⇔ x2 − 2*x |
| + |
| = 7 − 2 ⇔ (x − |
| )2 = 5 |
| | x2 | | x | | x2 | | x | |
c.n.u.
20 lis 14:29
Eta:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
x2+ |
| = (x− |
| )2+2= 7 => (x− |
| )2= 7−2=5 |
| | x2 | | x | | x | |
20 lis 14:30
Aga: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
(x− |
| )2=x2−2*x* |
| + |
| =x2+ |
| −2=7−2=5. |
| | x | | x | | x2 | | x2 | |
20 lis 14:31
ICSP: haha pierwszy
20 lis 14:32
ICSP: Witaj Eta i Aga
20 lis 14:32
Aga: Hej, miło,że jesteście.
20 lis 14:33
Aga: Od jutra idę do pracy!
20 lis 14:34
ICSP: Gratulacje

Gdzie się załapałaś?
20 lis 14:37
Aga: Domyśl się.Nie jest to szczyt moich marzeń, ale niewiele umiem robić.
20 lis 14:40