...
Anula: Bardzo proszę o pomoc...
. w partii 60tys. detali 3% stanowią detale wadliwe. Ile wadliwych detali należy usunąć,
aby w pozostałych było mniej niż 2% detali wadliwych.
3. Dane są liczby a i b. Sprawdź czy ich suma jest liczbą wymierną jeżeli a = 7 : √5 -
4
b = 35 : 11√5
(a i b są zapisane w postaci ułamka)
4. Zapisz dany zbiór w postaci sumy przedziałów: A = {x (należy) R : | |x-5| -7| <1 }
5. dane są punkty A (-2;-3) B (6;11). Punkt B należy do prostej o równaniu y = -1/3x +13.
Wyznacz punkt C należący do tej prostej aby kąt ACB miał miarę 90 stopni., Sprawdź czy
czworokąt o kolejnych wierzchołkach ABCD można wpisać okrąg jeśli D (-17;2).
18 mar 17:15