Błąd w zadaniu
Paweł: Witam,przerabiam sobie arkusze ćwiczeniowe i wydaje mi się, że w tym zadaniu jest błąd:
Pierwiastkiem równania 28x + 9 = 0 jest liczba:
A. −3
B. −1/3
C. 1/3
D. 3
?
Bo gdyby było 27x to ładnie by pasowało a tak to...
20 lis 14:04
Suchejroo: a to jest poczatek i koniec zadania? czy cos wczesniej trzeba bylo obliczyc i Ci wyszlo
28x+9=0? Czy to jest taka tresc? bo az dziwne zeby ludzie przygotowujacy zadania machneli sie
na tak prostym przykladzie.
20 lis 14:12
Aga: | | 9 | |
x=− |
| , ułamek nie skraca się, więc nie ma podanej poprawnej odpowiedzi. |
| | 28 | |
Trzeba jedynie sprawdzić treść zadania.(błędy się zdarzają)
20 lis 14:12