matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Nowy:
Różnica dł. promieni koła wpisanego i opisanego na trójkącie równobocznym jest równa
√
3
cm. Oblicz pole tego trójkąta.
20 lis 13:55
Eta:
a
√
3
a
√
3
R=
r=
3
6
a
√
3
a
√
3
R−r=r=
=>
=
√
3
=> a=....
6
6
a
2
√
3
P=
=....
4
20 lis 14:38