Funkcję f: X -> R określoną za pomocą wzoru f(x) = |x| przedstaw w tabeli i na w
janek: Funkcję f: X −> R określoną za pomocą wzoru f(x) = |x| przedstaw w tabeli i na wykresie.
X= {−2,−1,0,1,2}, wszystko zrobiłem, ale nie rozumiem dlaczego na wykresie mają być zaznaczone
tylko punkty, dlaczego ich nie łączymy?
20 lis 13:26
wik: bo dziedzina nie jest R tylko konkretne liczby calkowite
20 lis 13:42
janek: Czyli jakbym miał R − > R to wtedy łączę punkty? A jak mam X − > R to nie łączę?
20 lis 13:43
janek: Jeszcze jedno pytanie. Jak mam zadanko takie: Funkcja f dana jest w formie tabeli. Narysuj
wkres tej funkcji i mam tabelkę to wtedy łączę te punkty wszystkie?
20 lis 13:45
Aga: jeśli masz tylko tabelę, to wykresem będą jedynie punkty przeniesione z tabeli.. Nie łączysz
ich.
20 lis 13:48
janek: Rozumiem, tak myślałem, dziękuję wam
20 lis 13:49