Proszę o pomoc :)
Martyna: Dla pierwiastków równania x2+x−2=0 wyznacz wartość wyrażenia (x1−x2)2
20 lis 13:07
20 lis 13:30
rumpek: Wzory Viete'a. Jeżeli można spytac do której klasy chodzisz?
20 lis 13:30
Martyna: ok, już rozumiem

oczywiście, 2 klasa liceum a dlaczego pytasz?
20 lis 13:32
rumpek: Z reguły funkcje kwadratową nauczyciele robią maj / wrzesień. Widać, że masz niestandardowy
program nauczania
20 lis 13:32
Suchejroo: bo to powinnas w tej klasie robic z zamknietymi oczami
20 lis 13:33
Suchejroo: rumpek myslisz ze to program nauczania?
20 lis 13:33
rumpek:
Znaczy nauczyciel mógł tłumaczyć ale się nie uważało
20 lis 13:34
Martyna: funkcję kwadratową zaczęłam dopiero pod koniec października.
20 lis 13:35
Suchejroo: cieniutko, ja mialem w 1 liceum
20 lis 13:38
rumpek: Ja też

A w piątek próbna rozszerzona z matmy
20 lis 13:39
Martyna: najwyraźniej teraz program inaczej przewiduje.
20 lis 13:40
Radosław:
A jakie masz układy z tzw ojcem,w szkole bardziej robisz za" kalefaktora "czy za jelenia.
Czyli w jakim wieku jesteś"how old are you"chociaż twoja obecność na tym forum dość
jednoznacznie odpowiada na to pytanie
A strona merytoryczna:
(x1−X2)2 =( x1+x2 )2 − 4x1*x2 =(−b2a)2 − 4ca−wzory Vieta
20 lis 13:55
Martyna: wydaje mi się, że powinno być:
x12+ x22 i to jest (x1+x2)2−2x1x2
20 lis 13:59
Martyna: Sorry, nie to zadanie akurat tutaj wysłałam.
tak, już wiem o co chodzi.
20 lis 14:01
Suchejroo: rumpek powodzenia. Ja juz jestem po tym gównie

ja jutro mam egzamin połówkowy
20 lis 14:05