matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrąg wpisant w trójkąt
AS2731:
W trójkącie ABC AB=a BC=AC=b wykaż że AO/OE=(a+b)/b gdzie O jest środkiem okręgu wpisanego w trójkąt ABC natomiast E jest punktem przecięcia dwusiecznej kąta wewnętrznego przy wierzchołku A z bokiem BC.
20 lis 13:01