matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak się to robi, ile pierwiastków?
Nowy:
(3x−2)(x
2
−x+2)(x
2
−5)(x
2
+4)=0
20 lis 12:20
ICSP:
a*b*c*d = 0 ⇔ a = 0 v b= 0 v c= 0 v d = 0 przyrównaj każdy nawias do zera i policz pierwiastki
20 lis 12:22