Stożek- proszę o rozwiązanie zadania krok po kroku
matti923: Przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym o polu równym 16√3cm2. Oblicz objętość
tego stożka.
20 lis 12:00
zdzih: mógłbyś podać wynik?
20 lis 12:07
matti923: Jakbym miał wynik to bym nie prosił o rozwiązanie
20 lis 12:11
20 lis 12:13
matti923: a możesz napisać jak to obliczyłeś
20 lis 12:14
dero2005:
r
2 = 16
r = 4
V =
13πr
2*h =
13π*4
2*4
√3 =
643π
√3
20 lis 12:25
zdzih: a no tak, biada przecież tu jest okrąg w podstawie a nie czworokąt : <
20 lis 12:33