matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podać zbiór wartości funkcji.
Bodis:
(2x−5)
Podać zbiór wartości funkcji: f(2x)=
(2x−6)
20 lis 09:44
Bizon:
z−5
f(z)=
z−6
1
f(z)=
+1 ... a wykres tej funkcji znasz
z−6
(hiperbola f(z)=1/z przesunięta o 6 w prawo i o 1 do góry) Zbiór wartości to ...
?
20 lis 10:20