Wykres funkcji.
Perel: Jak narysowac wykres funkcji g(x)= x
2 − πx ? Może ktoś mi to narysowac ? Bo wyznaczyłem
miejsca zerowe i nie wiem czy to trzeba wykres funkcji kwadratowej, ale jesli tak to jak przy
| | π2 | |
współrzędnej wierzchołka q zaznaczyc na wykresie |
| . niech ktoś mi dygnie ten wykres |
| | 4 | |
jak może, bo mnie już nie bedę pisał co strzela bo wylece z forum .
20 lis 01:32
20 lis 01:34
Perel: Ok, wielkie dzięki ICSP. Bo sprawa wyglądała tak, że kazali narysowac w jednym układzie
współrzędnych wykresy funkcji f i g okreslone w przedziale <−π;2π> f(x)=sinx i g(x)=x2−πx i
własnie walnałem ten pierwszy sinusa i ten drugi mi trochę pomieszał w głowie. Ale dzięki
wielkie.
20 lis 01:39
Przemo: πx+2π
2 gru 09:10
AS:
Przyjmij tymczasowo π = 3 i szkicuj wykres h(x) = x2 − 3*x
a potem w miejsce 3 wstaw π i po sprawie.
2 gru 10:38