matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest trapez równoramienny
anita:
Dany jest trapez równoramienny 0∠ 30stopni i podstawach 16 i 20.Oblicz obwód i pole tego trapezu.
20 lis 00:17
aa:
obw.=16+20+
4
3
√
3
+
4
3
√
3
=36+
8
3
√
3
a+b
P=
h=18*
2
3
√
3
=12
√
3
2
20 lis 00:48
anita:
dz
20 lis 21:13