matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
Iza:
Ktoś by mógł łaskawie spojrzeć?
Uzasadnij,ze
√
8+2
√
3
=
√
4+
√
13
+
√
4−
√
13
20 lis 00:15
ICSP:
podnieś obustronnie do kwadratu: 8 + 2
√
3
= 4 +
√
13
+ 2
√
16 − 13
+ 4 −
√
13
8 + 2
√
3
= 8 + 2
√
3
c.n.u. Pozdrawiam
20 lis 00:21