proste l i k sa prostopadle i l : y = - u{3}{4}x - 9. prosta k opisuje rownianie
Olcia: proste l i k sa prostopadle i l : y = −
34x − 9. prosta k opisuje rownianie:
19 lis 23:38
Qba: za mało danych
19 lis 23:39
Olcia: odpowiedz ma byc y = 43x − 9
19 lis 23:40
Eta:
takich prostych jest nieskończenie wiele
19 lis 23:42
aa: aby dwie proste były prostopadłe
a1*a2=−1
w prostej l a=−34 więc w prostej k a=43
k: y=43x+b dla b∊R
19 lis 23:43
19 lis 23:44
ICSP: niech zgadnę.
To zadanie z odpowiedziami a,b,c,d?
20 lis 00:37