matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
8+
m:
8 + 2
√
6
= mozna cos z tym zrobic?
19 lis 23:38
Qba:
hmm, jakby sie uprzeć, to można 8 + 2
√
6
= 2(4 +
√
2
*
√
3
) = 2
√
2
(2
√
2
+
√
3
)
19 lis 23:41
ACD:
8 + 2√6 = 8(1+
√
6
4
) − w mianowniku 4
20 lis 21:39