matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnienie f. cyklometryczne
zombie:
Udowodnij, ze: cos(arcsinx) =
√
1−x
2
, dla x∊<−1, 1>
19 lis 22:58
Qba:
cos(arcsin(x)) =
√
1 − sin
2
(arcsin(x))
=
√
1 − x
2
19 lis 23:04