:(
licho z matmy : Kąt alfa jest ostry i sin alfa = trzy czwarte . Wartosc wyrazenia 2− coskwadrat alfa jest rowna
19 lis 22:38
Basia:
sin2α+cos2α = 1
wylicz cos2α a potem 2−cos2α i to wszystko
19 lis 22:43
licho z matmy : a moglabys mi troche bardziej to rozwinac ?bylabym wdzieczna *
19 lis 22:45
19 lis 22:46
licho z matmy : a 1 i 9 16 to inaczej ?
a 25/16 b 3/2 c 17/16 d 31/16
19 lis 22:52
Eta:
Faktycznie jesteś "licho" a nawet 'noga" z matmy!
| | 9 | | 16+9 | |
1 |
| = |
| = ............. |
| | 16 | | 16 | |
19 lis 22:55
licho z matmy : dzieki Eta teraz pomoglo
19 lis 23:01
Eta:
Ta "noga" pomogła ?
19 lis 23:02
licho z matmy : nie noga twoje rozwiazanie

.. a moglabys mi pomoc jeszcze z pierwiastkami ?
19 lis 23:03