matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
Gość :
√
6+4
√
2
19 lis 22:35
Qba:
√
6 + 4
√
2
=
√
2(3 + 2
√
2
)
=
√
2(1 + 2
√
2
+ 2)
=
√
2(1 +
√
2
)
2
=
√
2
(1 +
√
2
) =
√
2
+ 2
19 lis 22:37