funkcje
zadanie: 1/x+1/x2+1/x3+1/x4 jak to obliczyc? wspolnym mianownikiem bedzie x4? a pozniej co?
19 lis 22:33
zzz: | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | x3+x2+x+1 | |
| + |
| + |
| + |
| = |
| |
| x | | x2 | | x3 | | x4 | | x4 | |
19 lis 22:37
Basia:
| | x3+x2+x+1 | | x2(x+1)+(x+1) | |
= |
| = |
| = |
| | x4 | | x4 | |
nic więcej nie da się zrobić
19 lis 22:38
zadanie: a tak w ogole to sprowadzajac ulamki do wspolnego mianownika szukamy NWD czy NWW?
19 lis 22:51
zadanie:
19 lis 23:06
Qba: nww
19 lis 23:09