Jak to zrobić? :)
Martyna : √2x2 + (√2 − 2)x − 2 = 0
19 lis 22:23
Qba: Tak samo jak każde równanie kwadratowe. Niewymierne wspołczynniki nic nie zmieniają w tej
kwestii. No, byćmoże będzie ci się trochę trudniej liczyło...
19 lis 22:24
Martyna : ok, dzięki

a mogłabym prosić o wynik, sprawdziłabym czy dobrze mi wyszło.
19 lis 22:29
Qba: a może ty podasz, i ja sprawdzę?
19 lis 22:32
Paweł:
x1 = −1
x2 = √2
19 lis 22:35
Gość : kurcze, a mi wyszło
x1= 4−2√22√2
x2= √22√2
19 lis 22:48
Martyna: Mogłabym prosić o wrzucenie rozwiązania?

Krok po kroku, bo nie mogę dojść do odpowiedniego wyniku.
19 lis 22:56
19 lis 23:48