SPRAWDZ JAKIE JEST WZAJEMNE POŁOŻENIE OKRĘGU O ROWNANIACH
SEA: (x+3)do kwadratu+(y−1)do kwadratu=9
(x−2)do kwadratu +(y−1)do kwadratu =4
19 lis 21:07
Jolanta: (x+3)2+(y−1)2=9 (x−2)2+(y−1)2=4
S(−3,1) r=3 S(2,1) r=2 wzór
(x−a)2+(y−b)2=r2
a,b
współrzedne srodka okregu
musisz policzyc odległosc od środków okregów
nie będa miały punktu wspólnego jeżeli odległośc będzie wieksza od sumy promieni
będą sie stykały zewnętrznie jeżeli odległośc będzie równa sumie promieni
będą sie satykały wewnętrnie...
będą sie przecinaąły jeżeli....
wzór na odległość miedzy dwoma punktami d=√...............................
19 lis 21:34