matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Tenzen:
Rozwiąż równanie: |
√
(2−
√
5
)
2
+ 2−x|=0 Wynik: x=
√
5
Proszę o zapisanie rozwiązania krok po kroku
19 lis 21:02
krystek:
{
√
a
}
2
=IaI i masz I I2−
√
5
I+2−xI=0 ⇒I−2+
√
5
+2−xI=0⇒I
√
5
−xI=0 ⇒x=..
19 lis 21:23