Pomożcie :( :(
Justyna: Kwadrat liczby x = 2 − pierwiastek 3 jest rowny ,
Rozwiazanie rownania x (x+3) − 49 = x(x−4) nalezy do przedzialu ?
Kąt alfa jest ostry i sin alfa = trzy czwarte . Wartosc wyrazenia 2− coskwadrat alfa jest rowna
.
19 lis 20:59
Jolanta: (a−b)2=...
19 lis 21:01
lula: x=2−√3
x2=(2−√3)2=(4−4√3+3)=7+4√3
x(x+3)−49=x(x−4)
x2+3x−49=x2−4x
x2+3x−x2+4x=49
7x=49
x=7
19 lis 21:02
lula: sinα=34 2−cos2α
z 1.tryg.
2−(1−sin2α)=1+sin2α=1+(34)2=1916
19 lis 21:06
Justyna: Lula dzieki za pomoc

.. Jolanta ( a−b) kwadrat i co dalej ?
19 lis 21:07
Jolanta: chciałam zapyutać czy wzór umiesz bo sie bedzie czesto przydawał
(a−b)2=a2−2*a*b+b2
w twoim zadaniu
(2−√3)2 a=2 b=√3
19 lis 21:09
Justyna: no wlasnie nie znam wzoru i dlatego nie wiedzialam o co chodzi
19 lis 21:11