logarytmy
zbk: liczba 3−log1/4 3 jest równa
19 lis 18:30
Qba: 2 − log1/43 + 1
nienawidzę tak sformułowanych zadań...
19 lis 18:32
zbk: dzieki za pooomoc ale dalej niewiem jak to rozwiązać a som odpowiedzi A.1 B.2 63/64 C.log1/4
1/64 D.−log1/4 192
19 lis 18:43
Qba: a, jak masz odpowiedzi, to można kombinować...
3 − log1/43 = log1/4(1/4)3 − log1/43 = log1/4((1/4)3/3) = log1/4(1/(43 *
3)) = log1/4(1/(64 * 3)) = log1/4(1/192) = −log1/4192
19 lis 18:48
zbk: wielkie dzieki juz wszystko jasne
19 lis 18:52
nagrobek: 3−log1/4 3
24 sty 16:45