która odpowiedz jest poprawna ???
Paweł: mam male pytanie siedze nad tym zadaniem i nie weim ktora odpowiedz jest prawdziwa

Treśc zadania:
Trójkąt A1B1C1 ma obwód 12cm jest podobny do trójkąta ABC w skali K=2
jaki obwód ma trójkąt ABC

która odpowiedz jest poprawna
Abc ma 6 cm czy 24


prosze o poprawna odpowiedz ktora jest potwierdzona a nie strzal
19 lis 18:26
Bogdan:
L
2 − obwód trójkąta A
1B
1C
1, L
1 − obwód trójkąta ABC
19 lis 18:30
Paweł: czyli wychodzi 6 cm no ok ale czy na pewno tak ma byc

?
19 lis 18:31
Jolanta: skala podobienstwa 2 oznacza,ze druga figura ma boki od pierwszej 2 razy większe
19 lis 18:34
Paweł: wedlug ciebie jolanta ma 24 cm
19 lis 18:34
Paweł: abc ma 24 czy 6 wkoncu ?
19 lis 18:35
Paweł: moze ktos doswiadczony z matematyki wskazac mi odpowiedz jaki jest OBW trojkata ABC niemam juz
pojecia czy jest to 6 cm czy 24 cm mylic mi sie zaczelo
19 lis 18:42
Bogdan:
Już Ci wskazałem.
19 lis 18:46
Paweł: wedlug twojego wzoru wychodzi 6 cm a wedlug joalnty 24 i mam dylemat
19 lis 18:49
krystek: | L2 | | 2 | | 12 | | 2 | |
| = |
| ⇒ |
| = |
| ⇒x=... |
| L1 | | 1 | | x | | 1 | |
19 lis 18:51
Paweł: dzieks krystek jednak wychodzi 6 cm
19 lis 19:11