Pomożcie!! :(
Nikita : Dla jakiej wartości ,,m" funkcja ta nie ma miejsc zerowych:
f(x) = √ 16 − 8x + x2 − I x + 2 I + m
19 lis 18:20
Nikita : Proszę pomóżcie.
19 lis 18:35
krystek: f={√4−x}2−Ix+2I+m i zauważ ,że {√x}2=IxI
19 lis 18:57
Nikita : I x − 4I − I x + 2 I + m ≠ 0
19 lis 19:31
Nikita : i co dalej
19 lis 19:33
Jolanta: f(x)=|4−x|−|x+2|+m
miejsca zerowe x=4 x=−2
mamy przedziały (−∞ ;−2) <−2;4 )<4:∞)
1)biorę x=−3
4−(−3)=7 7>0 nie zmieniamy znaków 4−x
=3+2=−1 −1<0 zmiana znaków −x−2
f(x)=4−x −(−x−2)+m
f(x)=4−x+x+2+m
f(x)=6+m ?
19 lis 19:49