matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PLZ
Kasq:
17/16
Wielomian równy wielomianowi W(x)=(2x
2
−3)
3
to : a) G(x)=8x
6
−36X
4
+54x
2
−27 b) G(x)=2x
6
−12x
4
+54x
2
−27 c) G(x)=8x
5
−36X
4
+54x
2
−27 d) G(x)=2x
5
−12x
4
+54x
2
−27
19 lis 18:00
Qba:
Rozpisz sobie równanie tego wielomianu ze wzoru na sześcian różnicy (
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wzory_skr%C3%B3conego_mno%C5%BCenia).
19 lis 18:03
sushi_ gg6397228:
podnies do potegi 3−ciej ze wzoru (a−b)
3
=...
19 lis 18:03