zad rownanie
qwerty: Prosilbym o sprawdzenie.
a
2=t ⋀ t>0
t−
81t+2=0
t
2+2t−81=0
Δ=4−4*1*(−81)=4+324=328 Δ>0
√Δ=
√328=2
√82
t
1=−1−
√82
t
2=−1+
√82
oraz t>0 ⇒ t=−1+
√82
a
2=−1+
√82
a=
√−1+√82
−1+
√82−b
2=−2
√82−b
2=−1
−b
2=−1−
√82
b
2=1+
√82
b=
√1+√82
a=
√−1+√82
b=
√1+√82
dobrze rozwiazane ?
19 lis 17:45
sushi_ gg6397228:
co sie stało z
4 przy
a2 po podstawieniu−−> WYPAROWAŁA
19 lis 17:47
qwerty: zauwazylem jak napisalem wlasnie... juz poprawiam i wrzucam
19 lis 17:52
qwerty: a2−814a2+2=0
a2=t i t>0
t−814t+2=0
t2+2t−814=0
Δ=4−4*1*−814=4+81=85
√Δ=√85
t1=−2−√852
t2=−2+√852 oraz t>0
t=−1+√852
a2=−1+√852
a=√−1+√852
−1+√852−b2=−2
−1+√852+2=b2
b=√1+√852
a=√−1+√852
b=√1+√852
Dobrze?
19 lis 18:06
Monika: Moim zdaniem chyba tak
19 lis 18:57