matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę ciągu
hayley:
proszę o pomoc:
4
n−2
−5
lim
2
2n
−6
lim−>
∞
19 lis 17:36
Ed:
4
n
4
−2
−5
= teraz podziel licznik i mianownik przez 4
n
4
n
−6
19 lis 17:41
Aga:
4
n−2
=2
2n−4
=2
2n
*2
−4
19 lis 17:43