.
xXx: Postać trygonometryczna z=1+2i?
|z|=
√12+22=
√5
jak znaleźć kąt φ przy takich nietypowych wartościach?
19 lis 17:30
ICSP: z tablic?
19 lis 17:31
ICSP: a jakie miałeś polecenie?
19 lis 17:31
xXx: polecenie to obliczyć pierwiastki 3√(1+2i)8
19 lis 17:35
xXx: up
19 lis 17:46
xXx: do góry
19 lis 18:58
Sławek:
Skorzystaj ze wzoru De Moivre'a w takiej postaci
| | nφ+2kπ | | nφ+2kπ | |
zn/m = rn/m [cos |
| + i sin |
| ] |
| | m | | m | |
k=0, 1,2, ... (m −1)
19 lis 19:09
xXx: no ale wlasnie problem jest w tym zeby znalezc φ
19 lis 21:36
pomagacz:
źle policzony sin i cos
19 lis 21:40
xXx: 
no raczej jest dobrze policzony...
19 lis 22:02
aa: dobrze policzony
19 lis 22:08
Sławek:
no to zostaje tylko kalkulator
19 lis 22:35
xXx: niemożliwe, to zadanie bylo na sprawdzianie na ktorym nie mozna bylo uzywac kalk.
19 lis 22:37
xXx: prosze o pomoc
19 lis 23:26