matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Chińskie Twierdzenie o resztach
kier09:
x = 1 (mod 3) x = 2 (mod 6) x = 3 (mod 7) Proszę pomozcie
19 lis 17:25
Vax:
Od razu widać, że układ jest sprzeczny bo x = 2 (mod 6) ⇒ x = 2 (mod 3) co jest sprzeczne z x = 1 (mod 3)
19 lis 17:28