matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria - zadanie o podwyższonym stopniu trudności
Qba:
Oblicz: cos(20st)*cos(40st)*cos(60st)*cos(80st)
19 lis 17:07
ICSP:
8cos20
o
* sin20
o
* cos40
o
* cos60
o
* cos80
o
=
8sin20
o
4sin40
o
* cos40
o
* cos80
o
* cos60
o
=
8sin20
o
2sin80
o
* cos80
p
* cos60
o
sin160
o
* cos60
o
cos60
o
=
=
=
8sin20
o
8sin20
o
8
1
16
19 lis 17:12
Qba:
Dzięki
19 lis 17:37