Dlaczego taka odpowiedz?
ola:

Nie rozumiem dlaczego jeśli mam tak na rysunku to A∩B=(−4,1)
Może mi to ktoś wytłumaczyć...
19 lis 17:06
Qba: A∩B to część wspólna zbiorów (w szczególności przedziałów) A i B, czyli (w tym przypadku) ta
część osi liczbowej, która należy do A i do B.
19 lis 17:13
ola: ale dlaczego na rysunku jest <−4,1> a tu sie zmienia

?
19 lis 17:17
Qba: <−4,1> to poprawna odpowiedź. Jak masz gdzieś zapisane inaczej, to masz źle.
19 lis 17:23
Bogdan:
Podaj zapisy przedziałów A, B, C
19 lis 17:28
Qba: Na rysunku kropki w −4 i 1 sa wyraźnie zamalowane, więc należą do przedziałów...
19 lis 17:29
ola: A=<−4,4> B=(−∞,1>∪<5,+∞)
19 lis 17:30
ola: No ja właśnie wiem więc w moim podreczniku w odp. chyba musi być jakiś bład albo nie wiem już
sama
19 lis 17:31
Qba: <−4,4>∩(−∞,1>∪<5,+∞) = <−4,1>
19 lis 17:35
Bogdan:

A = <−4, 4>
B = (−
∞, 1>∪<5, +
∞)
A∩B = <−4, 1>
19 lis 17:36
ola: no ok dzieki za pomoc w takim razie nie zmieniam odp. na taka jaka oni mi podali...
Wielkie dzieki

19 lis 17:37