| 16 | 5 | 5 | ||||
Np; 1− | =− | . Ale nie wiem jak powstało ten umałek skąd się wziął − | ||||
| 9 | 9 | 9 |
| 5 | ||
Ja też nie wiem, skąd się wziął ułamek − | . | |
| 9 |
| 9 | ||
1 = | ||
| 9 |
| 9 | 16 | ||
− | = ... | ||
| 9 | 9 |
| 16 | ||
No takie nam rozwiązanie dziś podał wykładowca i nie wytłumaczył jak z − | wychodzi ten | |
| 9 |
| 9 | ||
A skąd Ci się wzieło te 1= | ? | |
| 9 |
| 14 | ||
Powinno być 1 − | ||
| 9 |
| 14 | ||
Ok nawet jeśli jest to 1− | to jak to wyliczyć | |
| 9 |
| 9 | ||
skoro 1= | ||
| 9 |
| 9 | 14 | 9−14 | 5 | |||||
to | − | = | =− | |||||
| 9 | 9 | 9 | 9 |
| 16 | ||
A np 10− | ||
| 27 |
| 27 | 27 | 16 | 11 | |||||
1= | = | − | = | |||||
| 27 | 27 | 27 | 27 |