Oblicz
Kate 18: 9*(−1)/(−3)−(−4)*2−(−2)=
Wiem że to śmieszne zadanie, i chyba mało kto mi pomoże, liczę to i ciągle wychodzi mi 16
Kombinuje coś z kolejnością wykonywania działań i dalej wychodzą mi jakieś dziwne liczby. Matmy
już się uczę kilka lat, i powoli daje za wygraną, Dla mnie tu nic nie jest logiczne....
19 lis 15:14
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
19 lis 15:23
19 lis 15:28
Bogdan:
| | −1 | |
Biorąc Twój zapis działania otrzymujemy: 9 * |
| − (−4) * 2 − (−2) = 3 + 8 + 2 = 13 |
| | −3 | |
19 lis 15:29
Kate 18: Ranny dzięki teraz jak na to patrze to łatwizna, teraz to kumam
19 lis 15:33