rowniania
Gośka: rozwiaz rownanie w zaleznosci od parametru a
√a+x+√a−x=x
19 lis 13:02
lula: podnieś do potęgi 2, uporządkuj i potem znów podnieś do 2
19 lis 13:17
Tomek.Noah: no nie dokonca tak ma byc...
19 lis 13:25
Gośka: no to jak
19 lis 13:41
Aga: Do potęgi można podnosić przy odpowiednich założeniach.
19 lis 13:43
lula: no to wiadomo
19 lis 13:44
Gośka: czy to rozw jest dobre bo ja tak zrobilam na spawdzianie
√a+x=−
√a−x+x
do potegi
a+x = x
2−2*
√a−x*x+a−x i teraz jest problem bo wydaje mi sie ze mozna podzielic przez x
gdyz x>0
i wtedy podnosze jeszcze raz do kwadratu i wydzodzi rownanie kwadreatowe i obliczam tylko
delte kiedy rownanie ma 1 2 0 rozwiazan
czy to jest dobrze.

19 lis 13:50
Gośka: aha bo przeciez
√a+x+
√a−x=x to x jest wieksze od zera CHYBA prawda

19 lis 13:53