matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozkład wielomianu
arbuz:
Rozłóż wielomian w na czynniki w(x) = 1 − 9x
6
19 lis 09:40
krystek:
1
2
−(3x
3
)
2
= (1+3x
3
)(1−3x
3
)=...
19 lis 09:55
arbuz:
Proszę o rozwiązanie całego zadania, bo w odpowiedziach są pierwiastki 3−go stopnia
19 lis 12:47