matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tg
kass:
mianownik pewnego ułamka jest o 1 większy niż podwojony licznik.Jeżeli licznik tego ułamka powiększymy o 3 a mianownik powiększymy o 10 to otrzymany ułamek będzie rowny 2przez5 wyznacz ten ułamek.
18 lis 22:55
re:
x
x+3
2
,
=
2x+1
2x+11
5
18 lis 22:56
re:
5x+15=4x+22 x=7
7
15
18 lis 22:57