równianie okręgu
Martyna: równianie okręgu o środku w punkcie S=( −3;5 ) i promieniu równym promieniowi okręgu :
(x−1)
2+(y+2)
2 ma postać ?
Bardzo proszę o jaką kolwiek pomoc lub wskazówkę
18 lis 22:11
ss: napisz dokladnie zadanie
18 lis 22:11
Martyna: równianie okręgu o środku w punkcie S=( −3;5 ) i promieniu równym promieniowi okręgu :
(x−1)2+(y+2)2 ma postać:
a) (x−5)2 + (y+3)2 = 4
b) (x−3)2 + (y+5)2= 4
c) (x+3)2 + (y−5) 2 =2
d) (x+3)2 + (y−5)2 = 4
to jest całe zadanie i do niego odpowiedzi
18 lis 22:20
re: okrąg musi miec postac (x−1)2+(y+2)2= r2 a u ciebie brakuje tego r w tresci zadania bez
tego r albo c) albo d)
18 lis 22:24